Nieuws

Nieuwsbericht op DitisTwee, omroep Vlaardingen Schiedam


door Siebe van der Ende

De gemeente ziet nu voor zich dat de atletiekbaan van AV Fortuna verhuist naar het veld van de Radio Modelvlieg Vereniging Vlaardingen (RMVV). Daarnaast is volgens de gemeente een deel van de paardenweide van Die Flardingha Ruiters de ideale locatie voor een nieuw zwembad. Gedupeerde partijen zijn verrast, teleurgesteld en boos.

Handtekening van de wethouder

De RMVV komt er van de gedupeerden het slechtst vanaf. Zij zullen compleet moeten verhuizen bij de komst van een atletiekbaan. Dit schokkende feit moesten zij vanuit de krant vernemen. “De voorzitter van de atletiekvereniging stond blij naar ons veld te wijzen”, vertelt penningmeester Frans Bal. “Hoe kan dat? Dit veld is gewoon verhuurd.”

Voorzitter Hans Knippels vindt dat de RMVV ongelijk wordt behandeld. “We zouden graag ook een handtekening van de wethouder dat hij voor een nieuwe locatie zal zorgen. Dat heeft hij wel gedaan bij de Kulk en de atletiekvereniging. Ik ben geen appendix (blinde darm, red.) die je eruit haalt en weggooit.” Bal vindt het ook frappant waarom ze moeten vertrekken. “Als het zwembad bij de paardenweide komt is de enige reden dat wij weg moeten het feit dat de atletiekvereniging dan enige tijd zonder baan zit. Maar wij willen dat ook niet!”

Donderslag bij heldere hemel

Het leden van het bestuur van manege Die Flardingha Ruiters kreeg begin deze maand de schrik van hun leven. Vijf dagen voordat de gemeenteraad erover zou spreken kregen zij te horen dat de gemeente misschien een zwembad op de paardenweide wil bouwen. “Minder land betekent minder leden in de toekomst”, vertelt bedrijfsleider Marcel Dijkman. “Die zomerse buitenuren zijn belangrijk voor de paarden.”

Bestuurslid Louise Hoek is niet te spreken over de gang van zaken. “Zij hebben nog niet onze emoties meegenomen. Ze zullen merken dat het meer doet dan wat op een kaart te zien is.” Die Flardingha Ruiters is ook een petitie gestart. Binnen vijf dagen is deze petitie al bijna 3.500 keer ondertekend.

‘Ik wil geen atletiekkerkhof’

Sportcentrum Polderpoort is teleurgesteld omdat de atletiekbaan en het zwembad beiden níét in hun achtertuin komen. “Wij willen weten waar we over tien jaar staan”, aldus algemeen directeur Olaf Hanno. “Het is heel wrang als de gemeente één van je huurders weghaalt. Ook de turnhal wordt weggehaald. Dat heeft impact. ‘Stukje groen toevoegen’ heb ik niks aan. Veertig gezinnen zijn afhankelijk van het loon wat ze krijgen.”

Hanno heeft ook zorgen over wat er wél met zijn ‘achtertuin’ gaat gebeuren. “Ik ben bang dat ik hier straks met een atletiekkerkhof zit. Andere verlaten sportaccomodaties lagen in Vlaardingen tien tot vijftien jaar braak.” Hanno begint het vertrouwen in de gemeente te verliezen. “Ik ben gewend dat ik zaken doe met partijen waar je betrouwbare afspreken mee kan maken. Maar het kan niet zijn dat je elke vier jaar afhankelijk bent van nieuwe wethouders.”

Broekpolderdag

Eerste editie van de Broekpolderdag 17 juni

In het feestjaar Vlaardingen 750 zet de Broekpolder haar deuren open!

Tijdens de Broekpolderdag van zaterdag 17 juni zijn vele organisaties, sportverenigingen en horeca in de Broekpolder geopend. Je kunt gratis kennismaken met verschillende hobby’s en sporten, er zijn kinderactiviteiten, informatiestandjes en demonstraties. Je kunt varen, fietsen en wandelen en er is genoeg te doen voor jong en oud. Kom langs en doe mee!


Ook onze vereniging doet mee aan de opendag

Van 10.00-16.00 uur doorlopend bezichtiging en demonstraties met modelvliegtuigen, de vliegmogelijkheden zijn uiteraard helemaal afhankelijk van het weer. De RMVV heeft ervaren instructeurs, die het leuk vinden jou de beginselen in het vliegen bij te brengen. Je kunt bij de RMVV ook je modelvlieg brevet halen.


https://www.broekpolder-vlaardingen.nl/broekpolderdag


Update Corona (19-12-2020)

Zoals je weet zijn we sinds dinsdag 15 december in totale lockdown. Waar we bij de vorige maatregelen nog helder informatie kregen over wat wel en niet mocht, is de boodschap nu nadrukkelijk: thuis blijven.

Als we naar de regels kijken op de website van de overheid is er in principe een mogelijkheid voor individueel buitensporten, met de bekende 1,5m afstand.

Echter, uit alle andere bronnen die we raadplegen (gemeente, KNVvL) wordt dit, of niet meer onderschreven, of er wordt nadrukkelijk geadviseerd toch thuis te blijven.

Gezien de ernst willen we dit advies dan ook herhalen: kom niet vliegen voor 19 januari.

Alvast mooie dagen en een gezond 2021 gewenst.